clients en una terrassa de bar davant el mercat de Sant Antoni

El govern de la Generalitat treballa per iniciar la desescalada el proper 23 de novembre. Per primera vegada ha fixat una data com a horitzó per començar a flexibilitzar les restriccions actuals. L’objectiu és reprendre progressivament les activitats aturades, començant per totes les que siguin a l’aire lliure i sempre que les dades epidemiològiques siguin favorables.

Aquesta desescalada no pot ser de cop perquè no volem desviar-nos del camí correcte de baixada“, ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés. Segons la consellera, els propers 10 dies serviran per seguir millorant els indicadors i començar la reobertura en millors condicions.

38 dies de tancament

Per ara, però, bars i restaurants, gimnasos, cinemes i teatres seguiran tancats almenys 10 dies més. El tancament es va decretar el 14 d’octubre per mirar de fer front a la segona onada de contagis de coronavirus i, en un principi, havia de durar només dues setmanes, però amb aquesta darrera pròrroga s’allargarà, almenys, 38 dies.

El secretari de Salut Pública. Josep M. Argimon, s’ha mostrat convençut que en aquest propers 10 dies la situació haurà millorat: “No estem bé ara, però anem en la direcció correcta”, ha dit. Per això, a banda de les activitats a l’aire lliure, ha explicat que la resta de casos s’estudiaran un a un. La consellera de Salut també ha insistit que la desescalada serà progressiva i que es treballarà conjuntament amb els sectors afectats.

El teixit esportiu obrirà de forma pregressiva

Un dels sectors que, de moment, encara no podrà tornar tampoc a la normalitat és l’esportiu. El govern català planteja la reobertura de forma progressiva de les instal·lacions i equipaments a partir del 23 de novembre. Segons els responsables de Salut, el primer que es rependrà seran “les activitats a l’aire lliure” perquè “suposen un menor risc epidemiològic”.  La Generalitat ha anunciat que les ajudes de 20 milions d’euros que es van aprovar per al sector, s’ampliaran fins als 25 milions. Recordem que també continuen aturades les activitats extraescolars de caràcter esportiu.