prototiop vacuna coronavirus de Pfizer ACN

(ACN).- El director general de BioNTech i un dels desenvolupadors de la vacuna contra la covid-19 de Pfizer, Ugur Sahin, apunta que no es podrà tornar a la “normalitat” abans d’un any. Ho ha explicat aquest diumenge en una entrevista a la BBC, en què també ha insistit en la importància d’arribar a la tardor amb una taxa de vacunació elevada. “És essencial” ha assegurat.

La farmacèutica Pfizer assegura que la vacuna contra el coronavirus, que està desenvolupant amb el grup BioNTech, té una eficàcia del 90 % en assajos clínics a gran escalasegons les anàlisis provisionals. Els experts esperen que la vacuna serveixi per reduir dràsticament les morts per la covid-19.

Primeres vacunes, al 2021

Sahin ha explicat que si tot continua avançant bé, es podran començar a repartir les primeres vacunes entre “finals d’aquest any i principis del següent”. L’objectiu és entregar més de 300 milions de dosis fins al mes d’abril. D’aquesta manera, preveu que “tots els programes d’immunitat” finalitzin abans d’acabar l’any 2021.

En aquest sentit, Sahin opina que les vacunes també podrien reduir a la meitat la transmissió del coronavirus. “Potser no en un 90 %, però sí en un 50 %” ha defensat. Un altre dels aspectes que espera que ajudi a frenar els contagis és l’arribada dels mesos d’estiu. “La taxa baixarà durant aquest període” ha afegit.