Quan falten poques hores perquè el TSJC avali o rebutgi el toc de queda a Catalunya durant les properes setmanes, la mobilització a la Barceloneta no s’atura. Els veïns celebren que el confinament nocturn pot donar un “cert respir” amb l’incivisme, després de setmanes de botellades, aglomeracions, soroll i orins a la platja i el carrer. Ara bé, molts asseguren que aquesta és una mesura temporal i que en cal una de definitiva. Per això, no abaixen la guàrdia i continuen convocant protestes per rebutjar un incivisme que, diuen, ha empitjorat els darrers dies arran del tancament de molts locals d’oci nocturn.

“Anit va ser un batibull”, explica Lourdes López, portaveu de la Plataforma en Defensa de la Barceloneta. Aquesta entitat, així com l’Associació de Veïns de l’Òstia i el moviment Barceloneta Feminista, ha convocat l’enèsima manifestació contra l’incivisme al barri. Des de la plaça del Poeta Boscà, desenes de persones insisteixen que els veïns “ho estan passant molt malament” i que encara ara, dos mesos després de la fi del primer toc de queda, encara no poden descansar a la nit.

Durant la marxa, la majoria de manifestants han enganxat cartells en què es llegia “Es busquen” i amb imatges de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; dels tinents d’alcalde Jaume Collboni i Albert Batlle i del regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa. Entre els crits i càntics, els veïns exigien la dimissió d’aquestes autoritats municipals.

cartell contra la Colau a la Barceloneta

Demanen reunions amb Colau i Interior

Tant La Barceloneta Diu Prou com l’AV Barceloneta exigeixen a les administracions “no repetir l’error” del mes de maig, quan es va aixecar el confinament nocturn i van tornar les aglomeracions i les botellades a les platges i els carrers del barri. Per això, tal com ha pogut saber betevé, Tsunami Veïnal, que aglutina diverses entitats de Barcelona, demanarà una reunió conjunta entre veïns i Ajuntament. La plataforma vol que en aquesta trobada hi siguin l’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, amb l’objectiu de proposar i debatre quines accions cal fer per evitar les imatges de les darreres setmanes, tant a la Barceloneta com en altres punts de la ciutat.

A banda, Tsunami Veïnal vol una altra reunió amb la Generalitat de Catalunya, també per abordar l’escenari posterior al toc de queda d’aquest estiu.

El tancament de platges, sobre la taula

Una de les propostes més defensades pels veïns de la Barceloneta és el tancament de les platges a la nit i durant tot l’estiu, una opció que ha rebut diverses vegades el no del govern municipal. En qualsevol cas, tècnics municipals estan reunits per abordar una possible clausura de platges, tal com recomana la Generalitat de Catalunya, mentre duri la cinquena onada.