Continua en marxa el toc de queda a Catalunya per municipis. La mesura es troba en vigor des de mitjans de juliol, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avalés la petició del govern català per recuperar el toc de queda o confinament nocturn als municipis amb més incidència de la covid, de la 1 a les 6 h.

La Generalitat actualitza cada setmana la llista de municipis amb toc de queda nocturn i la duu al TSJC perquè l’avali. Des del 20 d’agost, el toc de queda està en vigor a 19 municipis. Aquest dilluns el TSJC ha tornat a rebutjar la petició del govern per ampliar el toc de queda a 62 municipis, entre els quals Barcelona. I la Generalitat ha optat per no demanar la pròrroga d’aquesta mesura. En la última petició demanada pel govern català ja no figura el confinament nocturn. Per tant, a partir del 27 d’agost, el toc de queda desapareixerà de tots els municipis de Catalunya.

A continuació, la llista de les poblacions on el TSJC on es manté el confinament nocturn fins al 27 d’agost:

Alcarràs
Amposta
Arenys de Munt
Badia del Vallès
Balaguer
Banyoles
Calafell
Celrà
Cervelló
Gelida
Manlleu
Martorell
Montblanc
Móra d’Ebre
Palafolls
Salt
Sant Feliu de Guíxols
Sarrià de Ter
Torroella de Montgrí

carrer de nit al raval

Restriccions a Catalunya durant l’estiu per frenar els contagis

La cinquena onada de la covid-19 està marcant les darreres setmanes de la pandèmia a Catalunya. Per aquesta raó, l’executiu català ha anat adaptant les restriccions que ajudin a frenar l’increment de les infeccions mentre en paral·lel avança la vacunació de la resta de la població.

Primer va anunciar el tancament de l’oci nocturn en interiors, el tancament de qualsevol activitat més enllà de les 0.30 h i la prohibició dels actes multitudinaris de més de 500 persones. Com que no ha estat suficient per aturar l’allau de contagis es va implantar el toc de queda nocturn que es revisa cada setmana. A més, també es fan cribratges a les farmàcies per fer més segures les activitats de lleure infantil i juvenil.