En una setmana Catalunya ha tornat a canviar de color al mapa de risc de contagi que elabora el Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC) i ja té el to més fosc que es pot tenir, el de risc màxim. Aquesta coloració indica que en els últims 14 dies Catalunya ha registrat una taxa de 500 o més casos notificats per cada 100.000 habitants.

Aquesta xifra d’incidència ara mateix només és compartida a Castella i Lleó i Navarra i fora d’Espanya, a Groningen (els Països Baixos) i Xipre. Pel que fa a la resta d’Europa, la gran majoria queda pintada de verd, amb algunes taques aïllades a zones de Grècia, els Països Baixos, Dinamarca i Croàcia.

La UE recomana no viatjar als països de risc màxim

La Unió Europea recomana als ciutadans que no viatgin als països pintats amb el color més fosc. La incidència de casos ha comportat que el govern català hagi fet passes enrere en la desescalada i hagi sol·licitat al TSJC l’aval per aplicar un toc de queda selectiu als 161 municipis amb més saturació de contagis. El toc de queda tindrà una vigència de set dies prorrogable si la situació no millora. De fet el govern ja pronostica que s’allargarà com a mínim tres setmanes.