Des del moment en què es va aixecar el toc de queda, ara fa un mes i mig, els veïns de la Barceloneta asseguren que estan vivint un infern. De nit, diversos grups ocupen les platges i els carrers i hi consumeixen begudes alcohòliques. Això és sinònim de sorolls i altres molèsties. Un equip de betevé ha passat la nit amb alguns dels veïns per viure en primera persona aquesta situació. Asseguren que gairebé cada nit hi ha “atracaments i agressions”. Aquestes conductes, juntament amb el soroll i la brutícia, han provocat que la situació sigui, diuen, insostenible. “Al matí el carrer està brut: orins, excrements, llaunes, ampolles, vidres trencats… No es pot ni tan sols caminar”, ha explicat a betevé Manuela Sabala, veïna de la Barceloneta.

Tenim doble vidre, ens posem taps, però no tenim aire condicionat i passem molta calor. És impossible dormir i això, de dilluns a diumenge
Sebastián Murcia, veí de la Barceloneta

Els veïns asseguren que, tot i que la Barceloneta sempre ha estat un barri amb soroll, arran de la pandèmia i de l’aixecament del toc de queda la situació ha empitjorat. “Altres anys, la gent respectava els horaris de la platja. La pandèmia ha provocat que de nit s’hi ajuntin milers de persones, és insuportable”, comenta Sebastián Murcia, un altre veí.

Al matí el carrer està brut: orins, excrements, llaunes, ampolles, vidres trencats… No es pot ni tan sols caminar
Manuela Sabala, veïna

Expliquen també que, tot i que veuen agents de la Guàrdia Urbana patrullant, troben a faltar més actuacions policials per aturar les conductes incíviques. De fet alerten que, de vegades, “es fan els ulls grossos”. Els preocupa que hi hagi la convicció errònia que “a la Barceloneta es pot fer de tot”.

L’obertura de l’oci nocturn els dona un respir

La reobertura aquesta setmana de l’oci nocturn a Catalunya ha reduït la presència de grups fent botellades a la Barceloneta amb relació als caps de setmana anteriors. Els veïns del barri diuen que la nit de dissabte han notat menys soroll i que s’han reduït considerablement els actes incívics.

Passeig martítim al capvespre
Foto: Xavi Calvo

Convoquen una altra manifestació

L’Associació de Veïns de la Barceloneta, conjuntament amb l’Associació de Veïns del Casc Antic, ha convocat una manifestació el proper dimecres, 30 de juny.  “Tenim dret al descans” és el lema que han triat per demanar que es posi fi a la problemàtica que fa setmanes pateixen els veïns del barri. Està previst que la marxa surti a les 18.30 h de la plaça del Poeta Boscà i es dirigeixi cap a la via Laietana.