vista aeria Estació França
Foto: Vicente Zambrano

El govern de la Generalitat preveu que el toc de queda nocturn estarà en vigor un mínim de tres setmanes. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, no ha donat un termini concret, però ha assegurat que en una setmana “no serà possible revertir les dades”, i tampoc “ni la següent, ni l’altra”. També el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha reconegut que millorar les dades no serà ràpid. “Ens costarà molt abaixar això”, ha reconegut: “Ens queda molt camí per recórrer”.

El govern ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que aprovi el toc de queda per set dies, i està en espera de la resposta. Un cop passat aquest termini d’una setmana, es revisarà la situació dels municipis afectats per aquesta restricció, per si cal modificar la llista, i es tornarà a demanar l’aprovació de la justícia.

La llista de municipis amb toc de queda s’amplia a 161

Finalment, la llista de municipis afectats pel confinament nocturn s’ha ampliat als 161. A la llista inicial de 158 municipis, el govern n’ha afegit tres més: Altafulla, Santa Cristina d’Aro i Caldes d’Estrac. Són municipis que havien quedat envoltats d’altres on sí que s’aplicarà el toc de queda, i es vol evitar “l’efecte crida” cap a aquestes poblacions.