Conseller de Salut, Josep Maria Argimon

Les vacances d’estiu han de començar per a molts amb restriccions acabades de decretar i un toc de queda pendent d’aplicació quan ho permeti la justícia. Per això, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha rebaixat les expectatives sobre la possibilitat que aquest estiu sigui més relaxat que l’anterior en termes pandèmics: “M’hauran sentit dir que aquest any l’estiu havia de ser millor que el del 2020, però no pas que el 2019. Ara no ho diré. Jo ho havia dit, però ara ja no ho diré”.

En una entrevista a TV3, Argimon ha demanat ser prudent perquè “queda un mes i mig d’estiu i la vida pot donar moltes voltes”, però sí que s’ha mostrat optimista en explicar que la població, aquestes vacances, “ho podrà fer “gairebé tot, però amb prudència”. Alhora, ha demanat ser conscient de la pressió que viu el sistema d’atenció primària i els hospitals, “on la pandèmia es viu constantment”.

Hi ha hagut errors segur, sinó no seríem on som”
Josep M. Argimon, conseller de Salut

El conseller de Salut fa autocrítica

Preguntat per la possibilitat d’haver comès errors en la gestió de la pandèmia, el conseller de Salut ha fet autocrítica: “Jo preveia un repunt amb l’obertura que vam fer a Sant Joan, però no pas això”. Argimon ha acceptat que hi ha hagut errors, perquè si no “no seríem on som” i ha lamentat “no haver reaccionat abans”.

Un dels factors de l’escalada de contagis que també ha posat sobre la taula és haver donat la sensació que la pandèmia ha acabat, i ha posat d’exemple la fi de l’obligatorietat de portar mascareta a l’exterior.