El toc de queda a Catalunya per municipis ha estat una de les mesures de la covid i restriccions que el govern català ha aplicat fins la matinada del 20 de gener, com ho ha fet durant tot Nadal, per frenar els contagis de l’òmicron, un cop rebut l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest toc de queda als municipis entre la 1 i les 6 h s’ha aplicat des de la nit del 23 de desembre.

El govern va implantar el toc de queda per a tots els municipis amb més de 10.000 habitants i una incidència acumulada en els darrers set dies superior a 250 casos per cada 100.000 habitants. 123 municipis complien els requisits de la incidència acumulada de casos i superaven el llindar dels 10.000 habitants i nou municipis més eren considerats illa, ja que estaven envoltats per d’altres amb toc de queda. Per tant, el toc de queda s’aplicava a 132 municipis de Catalunya.

Llista de municipis amb toc de queda a Catalunya per població

Noves mesures de la covid i restriccions a Catalunya per frenar l’òmicron

La sisena onada de la covid-19 està marcant les darreres setmanes de la pandèmia a Catalunya. Per aquesta raó, l’executiu català ha anat adaptant les restriccions que ajuden a frenar l’increment de les infeccions mentre, en paral·lel, avança la vacunació de la resta de la població. La Generalitat aplica altres restriccions a Catalunya, com limitar les trobades de més de 10 persones.