Foto: ACN

L’Ajuntament encara no ha decidit si tancarà o mantindrà les platges de Barcelona obertes aquest dijous a la nit. El nou paquet de restriccions de la Generalitat ja ha entrat en vigor i entre les noves mesures es recomana als ajuntaments tancar els espais públics per evitar aglomeracions. A Barcelona, un dels punts calents és la platja de la Barceloneta, que s’ha convertit en l’escenari de botellades massives durant la nit.

Segons fonts municipals, al llarg del dia s’han previst diverses reunions al consistori amb tècnics del comitè de covid per valorar la situació. De fet, la Generalitat es va reunir dimarts amb els municipis per parlar sobre aquesta recomanació i l’alcaldessa, Ada Colau, va criticar que es passés la responsabilitat de controlar el tancament de l’espai públic als ajuntaments. La batllessa va demanar més recursos per poder-ho fer possible.

A l’Ajuntament també estan pendents del que decideixi el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el toc de queda entre la 1 i les 6 h de la matinada. El govern català va aprovar dimecres la mesura i ja l’ha traslladada al tribunal, que és qui ha de donar el vistiplau tenint en compte que vulnera drets fonamentals.