El govern català demana als responsables municipals que restringeixin l’accés a aquells espais públics que es puguin convertir en punt de trobada i de reunió entre dos quarts d’una i les sis de la matinada. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha detallat que es refereixen a parcs, places, platges i “tots aquells espais on aquests dies hem vist imatges que no s’haurien de repetir”.

Així ho ha demanat el govern català en la compareixença per anunciar les noves restriccions per frenar els contagis, com ara la limitació de reunions a 10 persones, l’obligatorietat de finalitzar totes les activitats a dos quarts d’una de la matinada o la prohibició de menjar i beure a l’espai públic.

Barcelona demana no carregar la responsabilitat als municipis

El matí d’aquest dilluns, el govern català ha explicat les mesures als municipis. Després de la trobada, el consistori barceloní ha demanat que no es carregués la responsabilitat de les restriccions als ajuntaments.

A Barcelona, ja fa setmanes que els veïns demanen el tancament de les platges per evitar-hi botellades. L’Ajuntament, però, fins ara ha explicat que no les tancarà perquè entén que són “espais de descompressió”. Sí que s’han pres, en canvi, altres mesures com remullar la sorra per dissuadir-hi les aglomeracions.