toc de queda

Tan bon punt entri en vigor el nou toc de queda a Catalunya per municipis, pendent que el TSJC l’avali, tornarà a reactivar-se el certificat d’autoresponsabilitat. Un document elaborat per la Generalitat que té l’objectiu de poder justificar davant les autoritats els desplaçaments que es troben limitats per les restriccions de mobilitat als municipis afectats pel confinament nocturn. Salut ha advertit que el mapa pot tenir variacions.

Horari del nou toc de queda

El confinament nocturn que vol aplicar el govern català és de la 1 a les 6 h i estarà vigent durant set dies, però prorrogable si la situació epidemiològica no millora. De fet, el govern ja ha apuntat que, com a mínim, s’allargarà unes tres setmanes. Aquelles persones que necessitin moure’s dins d’aquest horari hauran de justificar-ne els motius.

Si la mobilitat és per raons laborals es recomana portar un certificat expedit per l’empresa on es treballa. Però si el motiu és aliè a la feina, com ara tenir cura d’un familiar, tornar d’un viatge o passejar el gos, entre altres supòsits, es recomana portar el certificat d’autoresponsabilitat. Descarrega’t el PDF aquí.

Si no es vol imprimir el certificat i justificant cada dia, la Generalitat ha previst que els ciutadans puguin omplir-lo a través d’internet o el telèfon mòbil i dur-lo en format digital.

Les sancions per incomplir el toc de queda

La multa per incomplir el toc de queda a Catalunya pot arribar a ser de 6.000 eurosLa xifra, entre 300 i 6.000, variarà en funció de les circumstàncies de la sanció. Es tindrà en compte si hi ha reincidència o desobediència davant de l’autoritat. El certificat d’autoresponsabilitat pot ajudar a acreditar per què s’està incomplint el toc de queda i mostrar a les autoritats si es tracta d’una causa justificada, evitant així, aquesta sanció.