Barcelona, primera nit de toc de queda

Aquest diumenge, 9 de maig, arribarà la fi del toc de queda i del confinament perimetral a Catalunya. A partir de les 0 h tornarà a haver-hi llibertat de moviment arreu del territori. Durant aquesta nit de dissabte a diumenge, per tant, només hi haurà toc de queda durant dues hores, entre les 22 h i la mitjanit.

El toc de queda ha estat una de les mesures que s’han utilitzat per reduir contagis des del mes d’octubre. Aquesta restricció anava lligada a l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol, que finalitzarà el 9 de maig. El govern català havia plantejat aprovar un decret per prendre mesures extraordinàries després de l’estat d’alarma, però finalment ho ha descartat. Tot i això, apel·la a la responsabilitat de la ciutadania a l’hora de sortir de nit i fer desplaçaments.

Més presència policial

Davant el perill que la fi del toc de queda nocturn provoqui un augment de gent al carrer en aquests horaris, la Guàrdia Urbana es prepara per a unes nits de cap de setmana que es preveuen complicades. Per intentar controlar que es compleixen les restriccions vigents, reforçaran un 30 % els agents disponibles durant el torn de nit del cap de setmana.

Un màxim de sis persones en trobades socials

D’altra banda, tot i la fi de l’estat d’alarma, algunes restriccions continuaran vigents. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la petició de la Generalitat de mantenir les trobades socials a un màxim de sis persones i limitar al 50 % l’aforament dels actes religiosos.

La restauració podrà obrir fins a les 23 h

On sí que hi ha canvis és en la restauració. A partir de diumenge hi haurà nou horari per als restaurants i bars de Catalunya, que podran tornar a servir sopars tant dins els establiments com a les terrasses fins a les 23 h.

En aquest sentit, la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha assegurat que aquesta obertura és possible perquè “anem pel bon camí”. Però recorda que “seria un gran error pensar que l’epidèmia s’ha acabat”, i fa una crida a la ciutadania a no relaxar-se.