Les botellades i els sorolls fins a la matinada han dut al límit els veïns de la Barceloneta i alguns han passat a l’acció. A les xarxes socials comencen a circular vídeos en què escridassen alguns joves de festa, a qui acusen de comportaments incívics, i fins i tot, els llencen aigua.

Es queixen que continuen sense poder dormir a les matinades i que l’Ajuntament no té voluntat política per resoldre-ho. Per això, diuen “es rebel·len” i anuncien que “han fet guàrdia” per aturar l’incivisme: “Patrulles veïnals. No ens heu donat cap opció més”.

Les imatges que han penjat alguns veïns a Twitter capten com criden i insulten alguns joves de festa per fer-los fora. A través d’un fil a Twitter, Esther Jorquera, de la plataforma La Barceloneta Diu Prou, explica que una desena de veïns han fet guàrdia al carrer de la Drassana i han impedit “incomptables” pixades.

Insisteixen que cal tancar les platges

En els missatges acusen el consistori d'”incompetència”, “manca de voluntat política” i li retreuen que no tanqui les platges a la nit. Els veïns lamenten que les mesures que va anunciar l’Ajuntament de Barcelona per evitar les aglomeracions al barri, com remullar les platges per dissuadir les botellades, no han servit de res.

Aquest divendres, la plataforma La Barceloneta Diu Prou va sortir al carrer per protestar contra l’incivisme i les botellades nocturnes.