Aquest dilluns 21 de juny Catalunya inicia una nova etapa després de la millora de les dades epidemiològiques de les darreres setmanes. La principal novetat és que les discoteques i el ball tornen a estar autoritzats tot i que amb limitacions, com l’obligatorietat de dur sempre la mascareta. Els locals d’oci nocturn poden obrir fins a les 3.30 h amb un aforament del 50 % a l’interior i el 100 % a l’exterior.

El Procicat i la patronal del sector de l’oci nocturn (FECASARM) ja van pactar aquesta reobertura. Algunes de les condicions que caldrà respectar són que no es podrà consumir cap mena de beguda fora de les zones habilitades per fer-ho. Així doncs, les zones de ball i les barres hauran d’estar separades. Veus del sector ja s’han queixat que molts locals no poden assumir aquesta separació i que per això seguiran tancats.

La mascareta per ballar seguirà sent obligatòria, però no la distància de seguretat, de manera que no caldrà estar a cap distància de prudència mentre es balli amb algú.

Menys restriccions també per a les festes majors

Les festes majors no estaven incloses en l’acord entre el Procicat i el sector de l’oci nocturn, però també estaran autoritzades en aquesta flexibilització de mesures.

Procicat ha advertit que les festes majors podran habilitar zones de ball a l’aire lliure com els envelats. Aquesta resolució tindrà vigència fins al 5 de juliol, encara que la secretària general de Salut, Meritxell Masó, ha dit que: “Aquest text no és estàtic i es podrà modificar en funció de l’evolució de la pandèmia”.

Les festes majors es van autoritzar per primer cop durant la pandèmia a partir del 7 de juny, i des de llavors s’han anat anunciant cada cop més cartells i activitats.

S’elimina el límit de reunió de 10 persones

L’altra novetat important que entra en vigor aquest dilluns és que desapareix el límit de persones que poden trobar-se. Fins ara s’establia, que com a màxim els grups podien ser de 10 persones. Ara, aquesta xifra passa a ser una recomanació i no una obligació. També hi ha canvis en la restauració. Les terrasses exteriors podran acollir grups de fins a 10 persones i estar obertes fins a la una de la matinada. A l’interior, es manté el límit de sis persones per taula.

La revetlla, amb mascareta

La revetlla de Sant Joan es podrà celebrar. No obstant això, la retirada de l’obligatorietat de la mascareta a l’aire lliure serà a partir del 26 de juny. Per tant, la revetlla de Sant Joan caldrà celebrar-la amb la mascareta posada, encara que s’estigui a l’aire lliure.