Baixa a la Rambla és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament i l’entitat Amics de la Rambla per impulsar l’activitat en aquesta via emblemàtica de Barcelona, després d’aquests mesos de pandèmia.

La campanya va començar el desembre del 2020, amb diverses activitats dirigides de zumba i bicicleta estàtica a càrrec del CEM Colom. Aquest mes de juny s’ha posat en marxa la segona fase de la iniciativa amb activitats per a tota la família.

Els Amics de la Rambla en fan un balanç positiu

Els Amics de la Rambla s’han mostrat satisfets amb el funcionament de la iniciativa i n’han fet un balanç positiu. Diuen que ha aconseguit que els barcelonins tornin a la Rambla i que hagin recuperat temporalment espais normalment ocupats pel turisme.

Tot i això, conscients que els visitants tornen a la ciutat, lamenten que s’hagi perdut l’oportunitat de consolidar el barri vell i el Gòtic com a espais dels barcelonins.

Els caricaturistes també baixen la Rambla

Una de les darrers activitats programades ha estat la trobada de caricaturistes i retratistes. Alguns ja fa mesos que s’han tornat a instal·lar al pla del Teatre, però d’altres esperen que arribin més turistes per recuperar el volum de feina. Ara per ara, es dediquen a fer encàrrecs però no tant a retratar els visitants que mesos enrere omplien el passeig.

Baixa a la Rambla ha tingut lloc del 4 de juny al 20 de juny i Sanjosex ha estat l’encarregat de posar el punt final als concerts. Durant aquests dies han organitzat prop d’una cinquantena d’activitats com rutes guiades, espectacles i tallers.