mascareta no obligatoria

L’ús de la mascareta no serà obligatori en exteriors a partir del dissabte 26 de juny. Així ho ha anunciat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en un acte al Cercle d’Economia. La decisió s’ha anunciat després que fa uns dies s’evités fixar una data per al relaxament d’aquesta mesura de protecció. Sánchez ha detallat que el canvi s’aprovarà en un consell de ministres extraordinari el dijous 24 de juny. Ho justifica pel ritme de vacunació i per les bones dades econòmiques.

A la vegada que el ritme de vacunació i l’economia pugen, les mascaretes, progressivament, afortunadament, començaran a baixar.
Pedro Sánchez, president del Govern espanyol

L’obligatorietat de l’ús de la mascareta està vinculada a un decret estatal que, finalment, es modificarà. De fet, el mateix president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ja havia apuntat que la fi de la norma estava a prop.

La Generalitat lamenta que no se’ls ha informat

També des de Catalunya, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, havia demanat insistentment la revisió del decret. Després de l’anunci, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha celebrat la fi de les mascaretes, però ha lamentat que el govern espanyol no els ha avisat.

La mascareta s’ha de dur a Catalunya des de finals de maig del 2020, tot i que, aleshores, només s’havia de portar posada en cas de no poder mantenir la distància de seguretat. L’obligatorietat de dur-la en tots els casos —hi hagi distància o no— va arribar poc després, al juliol, tot i que amb algunes excepcions, com ara a l’hora de fer esport, a la platja o la piscina.