Durant aquest cap de setmana, tots els veïns del Poblenou majors de 16 anys han pogut participar en un referèndum per expressar el seu suport o rebuig al pla urbanístic actual del 22@. És una iniciativa que ha impulsat el sindicat de barri, el Nus. Els organitzadors de la consulta s’han mostrat satisfets amb la participació.

Aquest vespre, després de fer el recompte, han fet pública la decisió dels veïns. 3.162 persones han votat a favor de la modificació del pla urbanístic, 89 han votat en contra, tres vots han estat nuls i un en blanc. El 30 de juny se celebrarà una assemblea per decidir quin és el següent pas a seguir.

Una reivindicació històrica

El pla del 22@ es va dissenyar fa 20 anys i a hores d’ara només se n’ha construït el 28 %. El 2020 govern municipal i ERC van arribar a un acord per modificar el Pla General en l’àmbit del 22@, però per a molts veïns no és suficient.

De fet, fa anys que diverses entitats reclamen més equipaments i més habitatge assequible. Des del Nus han criticat reiteradament que el 90 % del territori està destinat a oficines.