platges barcelona vista àeria

Una de les maneres més habituals de celebrar la revetlla de Sant Joan és a la platja. L’any passat la pandèmia va obligar a mantenir tancades totes les platges de Catalunya, però aquest 2021 la situació és diferent. Sense l’estat d’alarma en vigor, i amb la millora de la situació epidemiològica i el bon ritme de la vacunació, Barcelona, Badalona, Sant Adrià i Montgat han decidit obrir les platges la nit del 23 de juny per poder-hi celebrar la revetlla de Sant Joan. La majoria de municipis, però, han decidit tancar-les aquesta nit per evitar aglomeracions i seguint les recomanacions del Procicat.

Platges obertes per Sant Joan aquest 2021: Barcelona, Badalona, Sant Adrià i Montgat

Barcelona va ser de les primeres a anunciar que tindrà les platges obertes la nit de Sant Joan. El govern municipal s’ha mostrat partidari des d’un primer moment d’obrir les platges per a la revetlla per no traslladar la pressió de les aglomeracions a altres espais de la ciutat. Tot i això, la Guàrdia Urbana en controlarà els accessos i no s’hi permetrà l’entrada de begudes alcohòliques, ni d’aparells musicals ni de tendes de campanya.

A més, es limitarà l’accés a la platja de la Barceloneta als dos extrems de la sorra, per l’Hospital del Mar i els clubs de natació. L’objectiu és evitar que es creui el barri per entrar i sortir de la platja i reduir les molèsties als veïns. La Guàrdia Urbana també vigilarà els carrers interiors per controlar que es respecta el descans dels qui habiten a la zona.

Igualment estaran obertes les platges de Badalona, Sant Adrià i Montgat. Aquí també es faran controls policials perquè es respectin les restriccions vigents, com la prohibició de fer barbacoes o portar equips de música.

revetlla sant joan platja

Platges tancades per la revetlla: Sitges, Vilanova, Castelldefels, el Prat, Gavà i Viladecans

Alguns municipis del litoral metropolità, en canvi, han decidit tancar les platges seguint les recomanacions del Procicat. Els primers a comunicar-ho van ser Castelldefels i Gavà, que han establert un dispositiu per impedir l’accés a la zona de sorra i evitar el consum d’alcohol a la via pública. Tot i això, sí que es permetrà l’accés dels clients a les terrasses de les guinguetes de la platja i als restaurants de la zona costanera en la franja horària permesa i respectant les limitacions d’aforament.

També Sitges i Vilanova i la Geltrú han anunciat que tancaran les platges. Ho han fet dies més tard, i se sumen així a la decisió dels municipis de l’entorn. L’Ajuntament de Vilanova argumenta que tancarà el litoral per evitar un efecte rebot pel veto de Castelldefels, Gavà i Viladecans.

Viladecans també tancaran les platges per la revetlla. Només estarà obert l’aparcament de la platja de la Murtra per als residents i els clients de la guingueta i el restaurant de la platja.

L’últim municipi a sumar-se al tancament és el Prat. L’Ajuntament ha decidit, finalment, tancar el litoral a partir de les 20 h i clausurar l’espai i les activitats, també de les guinguetes, a les 21 h.

Dispositiu conjunt a les platges metropolitanes

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha establert un dispositiu conjunt per a totes les platges metropolitanes per la revetlla amb coordinació amb els ajuntaments i les policies locals. Es faran controls previs als accessos a les platges abans de la revetlla i també durant la nit perquè es compleixin les mesures establertes.