Uns 600 ciclistes, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest diumenge per diversos carrers de Barcelona, en contra de la decisió del patronat del Parc de Collserola de prohibir la pràctica de la bicicleta tot terreny pels camins de la serra.

Sota el lema “Collserola som tots. Som ciclistes no delinqüents”, centenars de persones han circulat amb bicicleta des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, fins a la plaça de Sant Jaume, passant per la Gran Via i la via Laietana. A plaça de Sant Jaume han acabat la protesta exhibint un cartell amb la pregunta “Dialoguem?” dirigit a les institucions.

Ara fa un any es va aprovar un pla de protecció especial del parc que prohibeix estrictament l’ús de camins de menys de tres metres d’ample als ciclistes. Els manifestants es queixen que precisament són aquest tipus de terrenys els que necessiten per practicar aquest esport.

De moment no han començat arribar les primeres multes per transitar per aquests camins, però els manifestants creuen que no trigaran, ja que quatre dels nous municipis que integren el patronat de Collserola ja han aprovat la normativa.