nen amb bengala revetlla sant joan
Foto: Goroka

Algunes restriccions que s’han fet habituals al llarg de l’últim any encara seran vigents per la revetlla de Sant Joan 2021, però d’altres caduquen abans.

La revetlla de Sant Joan 2021 sí que es podrà celebrar, però tenint en compte certes restriccions imposades per la conselleria de Salut. Algunes limitacions han desaparegut i d’altres s’han flexibilitzat, tot plegat en el paquet de mesures que és vigent en el període entre el 21 de juny i el 5 de juliol.

Aclarim a continuació quines restriccions seran vigents per veure què es podrà fer per Sant Joan 2021 a Catalunya.

Discoteques i bars musicals oberts fins a les 3.30 h

Discoteques i bars musicals podran obrir fins a les 3.30 h amb un aforament del 100 % en espais exteriors i del 50 % als interiors. Els locals amb aforaments de més de 500 hauran de fer venda anticipada amb un registre de dades per garantir la traçabilitat. Les sales més petites hauran de fer el registre, però es podrà fer “in situ”.

La mascareta serà obligatòria a l’hora de ballar però no la distància de seguretat. Així doncs, els espais de consumició de begudes i les zones de ball hauran d’estar clarament separats. Hi ha hagut queixes dins dels sector perquè no tots els locals poden fer aquesta separació.

Terrasses fins a la una de la matinada i amb 10 persones

Les terrasses exteriors podran acollir grups de fins a 10 persones i estar obertes fins a la una de la matinada. Aquelles taules que estiguin a en interior hauran de seguir amb un límit de sis persones, i també es manté l’aforament al 50 % per als espais tancats.

Desapareix el límit de 10 per reunir-se

El govern havia establert anteriorment un màxim de 10 persones per a reunir-se, mesura que passa a la categoria de recomanació. Per tant, tot i que la prevenció sanitària indica que és millor no fer-ho, ja estan autoritzades les reunions de grup de més de 10 persones, sense cap xifra límit.

El ball estarà present a la revetlla

parelles que ballen de nit a la sedeta festa major

Fins ara aquelles activitats que es considerava que tenien un risc d’aglomeració massa alt com el ball estaven prohibides. No obstant això, el ball estarà permès durant la revetlla de Sant Joan i continuarà autoritzat per a les festes majors. Haurà de ser en espais oberts com envelats i amb la mascareta sempre posada. El canvi principal és que ja no caldrà guardar distància de seguretat entre persones que ballen.

L’adeu a les màscares, per després de Sant Joan

Pedro Sánchez va anunciar en un acte al Cercle d’Economia que la mascareta deixarà de ser obligatòria als espais oberts a partir del 26 de juny. Això vol dir que l’entrada en vigor de la relaxació de l’obligatorietat de la mascareta serà passada la revetlla de Sant Joan. Per tant, serà obligatori portar mascareta per la revetlla de Sant Joan.

Es podrà anar a la platja?

Bandera groga a les platges de Barcelona

Les platges de Barcelona estaran obertes durant la nit de Sant Joan i tindran un dispositiu de control de la Guàrdia Urbana, tal com va explicar el tinent d’alcalde Albert Batlle. L’accés estarà controlat i no es podrà anar a la sorra ni amb altaveus ni amb begudes alcohòliques. L’Ajuntament de Barcelona adverteix que els serveis de neteja s’activaran a les sis del matí.

Les platges de Badalona i Sant Adrià també estaran obertes, mentre que les de Sitges, Vilanova, Castelldefels, el Prat, Gavà i Viladecans estaran tancades.

Com em podré moure?

El metro de Barcelona i el TRAM oferiran servei tota la nit per la revetlla de Sant Joan del 2021. L’L4 reforçarà el servei amb més freqüència de pas. Els FGC circularan fins a les 2 h, mentre que Rodalies augmentarà el nombre de places disponibles en les línies on es preveu més demanda.

Les línies de bus N28 i N9 tindran un servei reforçat. L’ATM ha demanat als usuaris que siguin respectuosos amb l’obligatorietat de portar la mascareta posada en tot moment del trajecte.

Què passa amb les habituals tradicions de Sant Joan 2021?

La majoria de punts de venda de petards de Catalunya estan oberts des del 16 de juny. Tot i que hi ha qui denuncia l’alta contaminació que causa la pirotècnia, no hi ha cap restricció extraordinària.

Consells per llançar els petards de Sant Joan

 • Compra els petards o productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat.
 • Vigila que els productes siguin adequats per a l’edat i llegeix les instruccions de cada article.
 • No guardis mai el material pirotècnic a les butxaques.
 • Cal ser especialment prudents amb el gel hidroalcohòlic, perquè és altament inflamable.
 • És recomanable que si llences petards, la mascareta durant la nit de Sant Joan sigui de cotó.
 • No subjectis els petards amb les mans, ni els acostis a la cara o el cos.
 • Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic, i encengueu sempre la metxa per l’extrem, perquè doni temps d’enretirar-se.
 • Si un petard no s’encén bé, no el toquis fins al cap de mitja hora i remulla’l.
 • No llencis coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones.
 • No llencis ni manipulis petards des de balcons ni finestres.
 • Vigila que no hi hagi a la vora líquids inflamables.
 • No fiquis mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar fan metralla.

Per altra banda, l’arribada de la Flama del Canigó a la plaça del Rei serà una acte en què caldrà reserva prèvia. L’Ajuntament de Barcelona només permetrà foguerons de petit format per Sant Joan.