vacuna coronavirus

El govern de la Generalitat ha anunciat una nova flexibilització de les mesures a partir del proper dilluns 21 de Juny, i per un període de 15 dies, fins al 5 de juliol. La principal novetat és la reobertura dels locals d’oci nocturn fins a les 3:30 h de la matinada, tal i com van acordar el govern i la patronal FECASARM. També que s’amplien fins a 10 les persones que poden seure a les taules de les terrasses de bars i restaurants.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

Reobertura de l’oci nocturn

La reobertura de l’oci nocturn del 21 de Juny ja s’havia anunciat dies enrere. El govern ha explicat que les discoteques amb un aforament superior a les 500 persones s’haurà d’utilitzar la venda d’entrades anticipada amb dades registrades per garantir la traçabilitat. El locals petits podran fer aquest registre de forma manual. En tots dos casos les dades es guardaran durant un mes. Les consumicions es podran fer a la barra, mantenint les distàncies de seguretat, i també asseguts en taules i cadires, tant a l’interior com a l’exterior dels establiments.

Coronavirus a Catalunya, en directe

El sub-director general de Drogodependències de Salut, Joan Colom, creu que l’obertura de l’oci nocturn regulat “pot oferir més garanties de seguretat”,i evita que la gent jove utilitzi vies d’oci alternatives com les botellades, tot i estar prohibides.

10 persones a les taules de les terrasses

Salut ha anunciat que s’amplia fins a 10 les persones que poden seure en una terrassa d’un restaurant. Ara el límit era de sis persones. A l’interior el màxim serà de sis persones a les taules.

Sant Joan 2021 a Barcelona: els millors plans per viure la revetlla

S’aixeca la prohibició de les reunions d’un màxim de 10 persones

El govern també ha decidit aixecar la prohibició que en les reunions s’hi apleguin més de 10 persones. A partir d’ara aquesta limitació passa a ser una recomanació. Salut, però, recomana evitar les trobades que sobrepassin aquesta xifra i recorda que cal aplicar “el sentit comú” i les mesures de prevenció bàsiques.

Permès el ball a les festes majors

Una altra de les novetats, a partir de dilluns, es que es podran habilitar espais de ball a les festes majors. El Procicat ja va permetre la celebració de festes majors a partir del 7 de juny.

Festes majors a Barcelona 2021: troba la festa del teu barri al calendari

El teletreball s’ha de desescalar abans de l’estiu

La secretària general de Salut, Meritxell Masó, també ha anunciat que el retorn cap a la normalitat també ha de comportar normalitzar la presencialitat als llocs de treball. “No esperarem al setembre. Abans de l’estiu s’ha de desescalar el teletreball”, ha assegurat. El que fins ara estava considera com una obligació de les empreses (facilitar el teletreball) passarà a ser “una recomanació”. El govern assegura que la mesura afectarà tant al sector públic com privat.