Foto: Antonio Lajusticia

El Procicat ha decidit permetre l’organització d’activitats que fins ara estaven suspeses pel risc d’aglomeracions en, per exemple, les festes majors. Segons ha anunciat aquest divendres el govern català, “en les festes majors, revetlles i altres festes populars es podran fer totes aquelles activitats que s’ajustin als àmbits previstos, i hauran de fer-se amb les condicions previstes”. 

Fins ara, recorda el govern, estaven suspeses totes aquelles que comprotaven risc per aglomeracions. I, en aquest sentit, afegeix que cada activitat haurà de complir amb les característiques concretes.

S’amplia l’aforament de congressos i cerimònies religioses o civils

És una de les novetats que s’ha aprovat aquest divendres en el si del Procicat i que entraran en vigor a partir de dilluns, 7 de juny. Altres mesures destacades són l’ampliació del 50 al 70 % l’aforament en congressos i convencions, i també en actes religiosos i cerimònies civils, com ara casaments i funerals. Es manté, en canvi, el topall de 10 persones per a les reunions socials.

Aquestes mesures se sumen a les que han entrat en vigor aquest divendres, que amplien l’horari de la restauració i la cultura fins a la una i incrementen al 70 % l’aforament comercial i als gimnasos.