Les sales de concerts de Catalunya, entre les quals Razzmatazz, asseguren que hauran de romandre tancades si no es flexibilitzen més les restriccions sanitàries. Així ho han anunciat en sengles comunicats. L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) ha demanat a les autoritats sanitàries que siguin encara més permissives en el relaxament de les mesures. En cas contrari, diuen que aquelles sales que no puguin separar la zona d’hostaleria de la de ball afegiran un 16è mes consecutiu sense poder obrir.

L’ASACC ha apel·lat als resultats positius de les proves pilot fetes a la Sala Apolo i al Palau Sant Jordi per defensar l’oci nocturn com un sector segur amb mesures d’higiene i de seguretat. També Razzmatazz demana al Departament de Salut que plantegi protocols que siguin viables per a les sales de concerts per tornar a obrir.

Les sales no volen ser una “mena de policia”

En el comunicat, l’antigament coneguda com a Zeleste ha dit que no obriran mentre la seva tasca sigui la de ser una “mena de policia” que està pendent de fer complir totes les restriccions en comptes del seu objectiu principal com a agent cultural. L’ASACC se suma a l’exigència cap a Salut de destinar més recursos a tornar a fer viable obrir sales de concerts, i adverteix que si no “provocaran que segueixi sent més atractiva una festa improvisada al carrer“.

La presidenta de l’ASACC, Carmen Zapata, ja va demanar mesures com permetre el servei de begudes o que les sales grans puguin obrir també en horari diürn. Ambdós comunicats han coincidit a reconèixer la dificultat del moment, però reclamen millores per al sector de l’oci nocturn.

L’oci nocturn reobrirà el 21 de juny

Tot i les crítiques de part del sector, discoteques i bars musical tindran permís a partir del 21 de juny per obrir fins a les 3.30 h. També les festes majors i les revetlles es podran celebrar, disposant d’un espai de ball.