gent a la terrassa d'un bar de platja

El Procicat ha decidit flexibilitzar les restriccions a bars i restaurants de Catalunya i altres sectors. A partir del 21 de juny, els bars i restaurants podran ampliar de sis a 10 comensals per taula a l’exterior. Això vol dir que a l’interior continuarà la limitació de sis comensals, si no es tracta de la mateixa bombolla de convivència. Ho ha anunciat la secretària general de Salut, Meritxell Masó, en la roda de premsa per analitzar l’evolució de la pandèmia, la vacunació i la mobilitat per Sant Joan.

No hi ha canvis en l’aforament a dins dels locals, que es manté al 50 %, i també segueix la limitació de sis comensals per taula a l’interior. Però es redueix la distància de seguretat entre taules a 1,5 metres.

La secretària general de Salut ha explicat que la bona evolució de la pandèmia permet donar un pas cap a la normalitat i avançar en la desescalada sense oblidar la pandèmia. La flexibilització de les mesures començarà el 21 de juny i tindrà una vigència de 15 dies, per tant, fins al 5 de juliol. Masó ha remarcat, però, que tot dependrà de l’evolució de les dades.

Sense limitació a les trobades socials

El Procicat també ha decidit aixecar la prohibició de fer reunions o trobades socials de més de 10 persones. Tot i que no hi haurà prohibició, es manté la recomanació d’evitar-ho i es demana a la ciutadania que apliqui el sentit comú i respecti les mesures bàsiques.

Els canvis també afectaran les festes majors que, a partir del 21 de juny, podran habilitar espais de ball com ara envelats, un supòsit que fins ara no estava permès.