El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha triat Barcelona per fer l’anunci que tothom estava esperant des de feia dies. Ha estat aquest divendres durant l’acte de clausura de les jornades anuals del Cercle d’Economia quan ha pronunciat les paraules màgiques: “Proposarem a la societat espanyola que no sigui obligatòria la mascareta en espais lliures a partir del dissabte 26 de juny”. L’ovació dels assistents ha estat immediata.

Voldria començar fent un anunci molt important pels més de 47 milions de compatriotes. Celebrarem un consell de ministres extraordinari dijous i proposarem a la societat espanyola que no sigui obligatori l’ús de la mascareta a l’espai lliure a partir de dissabte 26 de juny
Pedro Sánchez, president del govern

El president espanyol ha vinculat la bona notícia a l’embranzida del procés de vacunació, i també a la recuperació econòmica. “Al temps que la vacunació va com va: a un ritme, tal com hem marcat des de fa molts mesos, cada vegada més intens; i que l’economia puja, doncs, evidentment, si em permeten el joc de paraules, progressivament, afortunadament, les mascaretes començaran a baixar“, ha explicat.

Els nostres carrers i els nostres rostres recuperaran l’aspecte normal. Tornarem a gaudir de la vida al carrer sense mascareta
Pedro Sánchez, president del govern

El president ha remarcat que es pot treure l’obligació de portar mascareta a l’exterior perquè s’estan complint “escrupolosament” tots els objectius que el seu govern s’ha anat marcant. I ha conclòs que “es va deixant enrere la nova normalitat i cada vegada s’està més a prop de la normalitat a seques”.

La Generalitat no ho sabia

Sánchez ha fet l’anunci mentre la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, estava fent la roda de premsa per presentar el Pla d’estiu. Cabezas ha celebrat la decisió però ha lamentat que el govern espanyol no hagi avisat prèviament la Generalitat en les diverses reunions que es fan amb les comunitats.