Persones amb mascareta a Barcelona.

La fi de dur obligatòriament mascareta en tot moment en espais exteriors encara continua sense data. Estava previst que el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes abordessin aquesta qüestió en la Comissió de Salut Pública d’aquest dimarts, però fonts ministerials apunten que en la reunió no s’ha arribat a cap acord en aquest sentit. “No s’ha tractat. No hi ha data”, asseguren aquestes fonts. Tot i això, fonts del Departament de Salut apunten que el govern de la Generalitat ha demanat que la mesura es debati en el Consell Interterritorial d’aquest dimecres.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va assegurar fa una setmana que entre mitjans de juny i juliol la gent ja podria anar pel carrer sense aquest element de protecció. Aquest dilluns, el tècnic de Sanitat va evitar donar-ne una data, si bé va opinar que ja es donen les condicions òptimes per plantejar-ne la flexibilització.

Sanitat obre nous grups de vacunació

Ara bé, sí que s’ha parlat sobre els nous grups de vacunació que es cridaran per vacunar. Ja s’està immunitzant el col·lectiu d’entre 40 i 49 anys i la Comissió de Salut Pública ha aprovat la vacunació dels nous grups: el de persones d’entre 30 i 39 anys, el d’entre 20 i 29 i, per últim, la franja 12-19. Sanitat i les autonomies han acordat poder fer coincidir aquests grups, això sí, mantenint l’ordre d’edat descendent.

Les persones d’entre 30 i 39 anys començaran a rebre la vacuna de la covid quan s’hagi vacunat la majoria de la franja d’edat 40-49. En la Comissió de Salut Pública, Catalunya ha votat a favor d’obrir el procés de vacunació a aquests grups d’edat. Per tant els propers dies, depenent de les comunitats, s’avançarà amb noves franges.