certificat vacuna covid la meva salut

Ja està disponible la possibilitat de descarregar el certificat de la vacuna de la covid a Catalunya a través de La Meva Salut per a tots aquells que ja tenen administrat el vaccí. Aquest certificat de vacunació, conegut popularment com a passaport covid que permet viatjar pels països de la Unió Europea, ha estat aprovat a nivell europeu i s’anomena oficialment Certificat COVID Digital de la UE.

El certificat ja ha començat a funcionar a Espanya, en el marc d’una prova pilot dins la Unió Europea. Des del 8 de juny, a Catalunya ja es pot descarregar aquest document a través de l’aplicació La Meva Salut, tot i que el Certificat COVID Digital de la Unió Europea no s’implantarà formalment a tots els països membres fins a l’1 de juliol. L’objectiu d’aquest passaport sanitari és facilitar la mobilitat dins de la Unió Europea sense haver de complir restriccions addicionals pel coronavirus.

T’expliquem com pots aconseguir aquest certificat de vacunació de la covid a Catalunya, que farà més fàcil la mobilitat aquest estiu.

Com puc obtenir el Certificat COVID Digital a Catalunya?

El certificat de la vacuna de la covid a Catalunya es pot obtenir des de l’aplicació la Meva Salut i funcionarà com a acreditació digital per circular dins de la UE. Des del dia 8 de juny ja es pot descarregar, durant els primers dies només estarà accessible en versió digital i properament estarà també disponible a les aplicacions mòbil i en altres formats.

captura passaport covid la Meva Salut

A través de la Meva Salut es podran descarregar les acreditacions que demostren que ja es té la vacuna de la covid administrada, que s’ha fet una PCR negativa en els dies previs o que ja s’ha passat la malaltia.

Aquesta informació estarà recollida en un codi QR que només podran consultar els organismes autoritzats i que no quedarà recollida en cap base de dades.

Sanitat també emetrà el certificat de forma telemàtica. Els ciutadans ho hauran de sol·licitar al web del ministeri.

És gratuït el passaport covid de la Unió Europea?

El certificat de la UE serà gratuït per a tots els ciutadans. Tot i això, els qui no estiguin vacunats ni hagin passat la covid-19 hauran de pagar les proves PCR. L’acord dels països europeus no preveu que estiguin finançades, sinó només que han de ser “assequibles i accessibles”. En el cas de persones que s’han de desplaçar sovint per la UE, però, la Comissió Europea destinarà 100 milions d’euros a cofinançar els tests.

Totes les vacunes de la covid són vàlides?

Per obtenir el Certificat COVID Digital de la UE només s’accepten les vacunes autoritzades per l’Agència Europea de Medicaments (EMA), de moment les de Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen. Tot i això, cada país pot decidir si també accepta altres vaccins autoritzats a escala nacional o els que inclou la llista d’emergència de l’Organització Mundial de la Salut.