Botellada

El fenomen de les botellades va a l’alça des de la fi de l’estat d’alarma. Unes aglomeracions nocturnes que no només es produeixen en punts com les platges, el passeig del Born o les places de Gràcia, sinó que es reparteixen per tota la ciutat. El grup municipal de Junts ha identificat fins a 48 els punts de Barcelona on hi ha festes a la via pública, que els veïns asseguren que no deixen de “proliferar”.

Junts ha elaborat un mapa amb la cinquantena de punts calents on es reparteixen les festes nocturnes al carrer. El portaveu del grup, Jordi Martí, ha reclamat al govern municipal que actuï per aturar aquests incompliments, que faci complir l’ordenança i garanteixi la convivència a l’espai públic.

Ciutat Vella acumula fins a 13 zones calentes

Ciutat Vella és el districte amb més punts en aquest mapa barceloní de les botellades, 13. Tot i que, de festes, n’hi ha als 10 districtes de la ciutat. En el cas de Ciutat Vella, hi ha alguns emplaçaments clàssics com la plaça dels Àngels, el passeig del Born, la façana marítima -és a dir, platges i passeig Marítim-, però també d’altres com la rambla del Raval, el carrer de Joaquim Costa, el Parc de la Barceloneta i nombroses places: Castella, Terenci Moix, Emili Vendrell, Joan Capri, Folch i Torres, Repla i del Mar.

L’Eixample ocupa el segon lloc del rànquing

L’Eixample també concentra bona part d’aquesta l’activitat nocturna no permesa en set punts com el carrer d’Enric Granados, l’Estació del Nord, l’avinguda de Gaudí, el carrer del Consell de Cent (amb Casanova), la plaça de la Universitat, la plaça del Fort Pienc i l’interior d’illa d’Anaïs Napoleó.

Pel que fa al districte de Gràcia, hi ha comptabilitzat sis places: la Virreina, el Diamant, la Revolució i els carrers de Verdi, del Nord, del Sol i la Rovira i Trias

Horta-Guinardó i Nou Barris acumulen cinc punts, Sants-Montjuïc en té quatre i Sant Martí, tres (el litoral del districtes i les platges, la zona del Fòrum després dels concerts i el Parc del Clot).

Sant Andreu i les Corts, els menys populars

En canvi, els districtes on aquestes trobades són menys populars són Sant Andreu amb dos punts (Parc de la Trinitat i “skate park” de Baró de Viver) i les Corts, també amb dos punts (plaça de les Corts i els Jardins de Barcadí).