(ACN) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que “aviat” l’ús de mascareta al carrer deixarà de ser obligatori. “Aviat abandonarem les mascaretes al carrer”, ha dit aquest dimecres en una intervenció en la inauguració del Fòrum Empresarial Espanya-Corea a la Cambra de Comerç d’Espanya.

Justament, la Generalitat ha demanat que la qüestió d’aixecar l’obligatorietat de la mascareta en exteriors es tracti en la reunió del Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit obertament que és partidari de no portar la mascareta quan es va sol en exteriors, amb el grup bombolla i amb petits grups de persones vacunades. Argimon, de fet, demana a Sanitat que abordi la revisió del decret que n’estableix l’obligatorietat.

Sánchez ha destacat que l’estat espanyol ha assolit “velocitat de creuer” en la vacunació i que “en uns dies” ja hi haurà més de 15 milions de persones vacunades amb la pauta completa. El cap de l’executiu espanyol ha subratllat que “en unes setmanes” el 50 % de la població tindrà almenys una dosi i que la setmana passada es van administrar 3,5 milions de dosis, una xifra que supera la “capacitat històrica” d’Espanya de vacunació.