El Procicat ha aprovat aquest dimecres la norma que obliga a dur sempre la mascareta a Catalunya i que entrarà en vigor aquest dijous per evitar la propagació del coronavirus. La mesura obliga els ciutadans majors de 6 anys a dur la mascareta posada sempre, encara que es pugui mantenir la distància de seguretat, tant en espais oberts com tancats. La norma ja va ser aprovada aquest dimarts pel govern, a proposta de la consellera de Salut, Alba Vergés.

Excepcions: fent esport

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat en una compareixença que els ciutadans només es podran treure la mascareta quan comparteixin espai amb els grups estables de convivència, és a dir, les persones amb qui convivim a casa, o en el cas dels casals i escoles, els infants que formen part d’un mateix grup. Vergés ha matisat que l’obligació de dur mascareta no s’aplicaria durant la pràctica esportiva. “Caldrà sortir de casa sempre amb la mascareta posada”, ha sentenciat la consellera, però es podrà treure quan sigui incompatible amb l’activitat que es realitzi, com la pràctica esportiva.

El govern no ha concretat, però, si l’ús de la mascareta serà obligatori a la platja.

100 euros de multa per no portar la mascareta

Un cop sigui obligatòria la mascareta, l’incompliment de la norma comportarà una sanció de 100 euros per a qui no la porti. Aquesta mesura ens porta a evitar la transmissió del virus. És vital per evitar la propagació l’ús de la mascareta”, ha dit la portaveu del govern, Meritxel Budó. A banda dels brots actius a Lleida, que han obligat a confinar la comarca del Segrià, a Barcelona s’han registrat un increment del 81 % de les PCR postives durant la darrera setmana, i els casos confirmats s’han situat als nivells de fa un mes.