noies discoteca

Els locals d’oci nocturn podran tornar a obrir portes aviat. El govern preveu que la reobertura del sector es produeixi “en les propers setmanes”. La portaveu, Patrícia Plaja, ha afirmat que bars i discoteques podran recuperar l’activitat, però, “si el virus no ens torna a sorprendre”. Tot i que no ha volgut posar una data per aquesta reobertura, assegura que l’executiu “té el compromís de no allargar ni un dia més del necessari” el tancament de discoteques i bars musicals, i ha parlat que seran “poques” setmanes.

Justament aquest dimarts a la tarda, el govern es reuneix amb el sector de l’oci nocturn per analitzar aquest escenari de reobertura, tot i que afirma que “avui no es podrà fixar una data al calendari”. Les patronals reclamen a l’executiu que fixi una data per poder reobrir els establiments, i havien proposat al govern que fos el 15 de febrer. Defensen que amb la fi del toc de queda no té sentit que continuin tancades les discoteques i els bars musicals.

L’oci nocturn, tancat des del 24 de desembre

El govern va tornar a tancar l’oci nocturn el passat 24 de desembre, just abans de les festes de Nadal, per intentar frenar l’expansió de contagis provocats per la variant òmicron. Quan es va prendre la decisió de tornar a tancar el sector feia una mica més de dos mesos que els locals havien recuperat l’activitat, després de 18 mesos sense poder funcionar.

Bars musicals i discoteques, els més afectats per la pandèmia

Durant aquestes últimes setmanes, les patronals havien criticat durament el tancament de l’oci nocturn per Nadal, una de les èpoques de l’any en que generen més ingressos. FECASARM assegura que el sector està “arruïnat” i afirma que, només a Barcelona, les pèrdues de la restauració i l’oci nocturn aquestes festes pugen a 200 milions d’euros. De fet, el sector va intentar evitar el tancament presentant un recurs al TSJC, però la justícia el va acabar rebutjant.

L’oci nocturn va reobrir el passat 5 d’octubre amb la obligatorietat de presentar el passaport covid per poder entrar als locals. La represa de l’activitat de bars musicals i discoteques arribava després d’un any i mig de tancament del sector.