clients discoteca mascareta
Foto: ACN

Els locals d’oci nocturn encara no podran obrir portes. Segons avancen diversos mitjans, el govern ha decidit aixecar totes les restriccions vigents excepte l’oci nocturn, que es mantindrà tancat. Justament aquest dimarts a la tarda el govern es reuneix amb representants del sector. Les patronals de l’oci nocturn reclamen al govern que fixi una data per poder reobrir els establiments i proposen que sigui el 15 de febrer. Defensen que amb la fi del toc de queda no té sentit que continuïn tancades les discoteques i els bars musicals.

L’oci nocturn va haver de tancar el 24 de desembre, just abans de les festes de Nadal, per intentar frenar l’expansió de contagis provocats per la variant òmicron. Quan es va prendre la decisió de tornar a tancar el sector feia una mica més de dos mesos que els locals havien recuperat l’activitat.

Bars musicals i discoteques, els més afectats per la pandèmia

Durant aquestes últimes setmanes, les patronals han estat criticant durament el tancament de l’oci nocturn per Nadal, una de les èpoques de l’any en què generen més ingressos. FECASARM assegura que el sector està “arruïnat” i afirma que, només a Barcelona, les pèrdues de la restauració i l’oci nocturn aquestes festes pugen a 200 milions d’euros. De fet, el sector va intentar evitar el tancament presentant un recurs al TSJC, però la justícia el va acabar rebutjant.

L’oci nocturn va reobrir el 5 d’octubre amb l’obligatorietat de presentar el passaport de la covid per poder entrar als locals. La represa de l’activitat de bars musicals i discoteques va arribar després d’un any i mig de tancament del sector.