La patronal de l’oci nocturn celebra la reobertura total del sector el pròxim 8 d’octubre després de 18 mesos tancats per la crisi de la covid-19. La decisió l’ha comunicada aquest dimarts el govern a la patronal en una reunió. Tot i les bones notícies, des de la FECASARM avisen que l’utilització del passaport covid de manera generalitzada per accedir a les discoteques es pot topar amb l’oposició del Tribunal Superior de Justícia que ha d’aprovar la reobertura aquest dijous. Per la seva banda la FECALON ha emès un comunicat per anunciar que l’obligació d’entrar amb el passaport covid a l’oci nocturn “incentivarà la vacunació del sector més contrari a vacunar-se” i això és positiu per incrementar la immunitat de grup. El Gremi de Discoteques de Barcelona creu que amb el nou horari, i l’aforament, d’al voltant del 70%, el sector s’aproparà molt a la normalitat.

Reconeixen que serà difícil controlar l’ús de la mascareta

L’ús de les pistes de ball era una de les condicions per acceptar l’obertura dels interiors de les discoteques, segons explica la patronal. Reconeixen que serà difícil controlar l’ús de la mascareta obligatòria, excepte quan s’estigui consumint. El sector considera que amb un aforament del 70 % i aquestes mesures de seguretat serà viable econòmicament la represa del sector. Celebren que “es recuperaran milers de llocs de feina per a gent jove i es combatran els botellots instaurats a la via pública”.

La dificultat d’erradicar el botellot

Des del Gremi de Discoteques creuen que reduir substancialment el botellot com ha passat a Logroño o a Pamplona, serà molt complicat. De totes maneres apunten que, hi han molts joves que per culpa de la pandèmia encara no saben que és això de ballar en una pista de ball o gaudir de la música potent d’un bon equip de so. Aquesta necessitat, sumada a les baixes temperatures, que han d’arribar a la tardor, pot jugar a favor de les discoteques.