Foto: ACN

Bars i restaurants podran tornar a omplir totes les taules de l’interior dels establiments. Segons avancen diversos mitjans, la restauració recupera l’aforament del 100 % en interiors a partir d’aquest 28 de gener. El govern ha eliminat aquesta i la resta de restriccions que hi havia vigents, excepte l’oci nocturn, que es mantindrà tancat.

Des del 24 de desembre els establiments de restauració tenien limitat l’aforament al 50 % a l’interior per aturar l’explosió de contagis de l’òmicron, mentre que a l’exterior es mantenia l’aforament del 100 %. Inicialment, la mesura es va implantar durant 14 dies, fins al 7 de gener, però després el govern la va prorrogar fins al 27 de gener.

Durant aquestes setmanes, els restauradors han estat molt crítics amb la mesura que, asseguren, els ha ensorrat la campanya de Nadal, una de les més productives de l’any. Les cancel·lacions d’àpats familiars i d’empresa han estat constants en aquest sector durant dies. També critiquen els perjudicis que els ha provocat el toc de queda, que ha estat vigent fins al 20 de gener, a l’hora d’allargar els sopars i les sobretaules, i la limitació de trobades a un màxim de 10 persones, que ara també s’elimina. Quan es va aplicar la reducció d’aforament del 50 % en interiors abans de Nadal feia només dos mesos que la restauració havia recuperat la normalitat i també els horaris habituals.

L’oci nocturn continuarà tancat

El que sí que es manté, de moment, és el tancament de l’oci nocturn. Justament aquest dimarts a la tarda, el govern es reuneix amb el sector per analitzar la situació. Les patronals volen que aquesta trobada serveixi per fixar una data de reobertura de les discoteques i els bars musicals. FECASARM demana poder reobrir aquest divendres, mentre que FECALON i el Gremi de Discoteques aposten pel 15 de febrer.