submissió quimica discoteca Barcelona

El TSJC ha rebutjat els dos recursos contenciosos-administratius que les patronals de l’oci nocturn van presentar dilluns contra el tancament de l’oci nocturn i la reducció d’aforament a l’administració. Les patronals FECALON, FECASARM i la Plataforma d’Empresaris Afectats pel covid (Peacovid-19) demanaven poder reobrir les discoteques almenys la nit de Cap d’Any, la més important de l’any per al sector. Però amb la decisió del jutge no podran obrir.

Les entitats demanaven la suspensió cautelar urgent de totes les restriccions, inclòs el toc de queda, o la nul·litat de ple dret. Creuen que és inconstitucional que una comunitat autònoma restringeixi drets per contenir la pandèmia. De fet, Catalunya és l’únic territori de l’estat on s’aplica el toc de queda entra la una i les sis de la matinada.

Pèrdues milionàries la nit de Cap d’Any

Amb aquests dos recursos, el sector de l’oci nocturn volia intentar salvar la nit de Cap d’Any, després de donar per perduts els dies de Nadal i els sopars d’empresa. La patronal assegura que no celebrar la nit de Cap d’Any suposa pèrdues d’aproximadament 90 milions d’euros per a la restauració i d’uns 75 milions d’euros per a l’oci nocturn. A banda de la resolució judicial, però, el sector ja fa dies que pateix cancel·lacions de taules i que estan tornant els diners de les entrades venudes anticipadament.

Un sector molt castigat per la pandèmia

El sector de l’oci nocturn és un dels que ha resultat més castigat per la pandèmia. De fet, el tancament de l’activitat durant aquest Nadal arriba dos mesos després que els locals poguessin tornar a obrir portes el 8 d’octubre passat. L’obertura arribava després de 15 mesos ininterromputs de tancament i d’un viacrucis anterior d’intents fallits de reactivar el sector. Bars musicals i discoteques es van tancar el març del 2020, amb l’inici de la pandèmia. Dos mesos més tard, els locals van poder reobrir, però pocs dies després la Generalitat va matisar que no s’hi podria ballar i, finalment, el 24 de juliol del 2020 es va decretar l’aturada del sector de nou.