El govern de la Generalitat es reuneix aquest dimarts a la tarda amb els representants de l’oci nocturn amb el calendari d’una possible reobertura del sector sobre la taula. De fet, les patronals ja han fet públic que proposaran una data propera per tornar a obrir les discoteques i els bars musicals, tancats des del passat 24 de desembre per frenar l’onada de contagis d’òmicron. Tant FECALON com el Gremi de Discoteques de Barcelona proposen reobrir els locals el 15 de febrer, mentre que FECASARM va més enllà i vol que la represa sigui immediata, aquest mateix divendres, 28 de gener. A la reunió es trobaran representants del sector amb les conselleries de Salut, Interior i Empresa.

L’oci nocturn defensa que un cop s’ha aixecat el toc de queda no té sentit que l’oci nocturn continuï tancat. A més, consideren que la reobertura s’ha de fer abans de l’inici del Mobile World Congress (MWC), i també del carnestoltes i de la fi dels exàmens de la universitat per evitar el retorn de les botellades als carrers. A més, reclamen que els locals puguin tornar a l’activitat amb les mateixes condicions que hi havia abans del tancament, és a dir, un aforament del 80 % i el 100 % de l’horari. 

Nova línia d’ajuts per al sector

La reunió entre el govern i les patronals, a més, coincideix amb l’obertura d’una línia d’ajuts de 20 milions d’euros per al sector. Les subvencions van dels 15.000 als 120.000 euros, en funció de les dimensions de l’establiment i del nombre de treballadors. El tràmit per demanar-ho s’obre de forma telemàtica aquest dimarts, 25 de gener, a les 9 h. Aquesta és la cinquena línia d’ajuts extraordinaris que el govern destina específicament a l’oci nocturn, un dels més castigats per les restriccions. En total, l’executiu fa una dotació de 20 milions d’euros, que se sumen als 40 milions que ja s’han atorgat des de l’inici de la pandèmia.