cambrera discoteca

El sector de l’oci nocturn mou fitxa i reclama al govern que fixi una data perquè reobrin els establiments, tancats des del 24 de desembre com a mesura per frenar l’expansió de contagis de la variant òmicron. FECALON i el Gremi de Discoteques de Barcelona demanen que la reobertura sigui el 15 de febrer, mentre que FECASARM va un pas més enllà i vol que es faci de forma immediata, aquest mateix divendres, 28 de gener. La proposta la traslladaran al govern aquest dimarts en una reunió amb les conselleries de Salut, Interior i Empresa. Defensen que, un cop s’ha aixecat el toc de queda, no té sentit que l’oci nocturn continuï tancat. La cita, a més, coincideix amb l’obertura d’una línia d’ajuts de 20 milions d’euros per al sector.

Tant FECALON com el Gremi de Discoteques defensen que obrir el 15 de febrer els dona un cert temps de marge per preparar els establiments, treure als treballadors dels ERTO, contractar els artistes, fer la programació musical i les comandes als proveïdors. Això sí, reclamen que la reobertura es faci amb les mateixes condicions que hi havia quan els establiments es van veure obligats a tancar, just abans de Nadal, és a dir amb un aforament del 80 % i el 100 % de l’horari. El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar, Robert Güerri, veu raonable aquesta reobertura de l’oci nocturn el 15 de febrer.

Obrir abans del Mobile i de Carnestoltes

Les patronals de l’oci nocturn defensen reobrir uns dies abans de l’inici del Mobile World Congress (MWC), el 28 de febrer, i també de la celebració de Carnestoltes i la fi dels exàmens universitaris. El sector creu que, amb la fi del toc de queda, no té cap sentit que les discoteques i els bars musicals continuïn tancats i insisteix que aquesta situació propicia l’increment de botellades. Precisament, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, també s’ha mostrat partidari de la reobertura del sector un cop finalitzat el confinament nocturn. Fins i tot, el comissari en cap de la policia catalana, Josep Maria Estela, reconeix que la fi del toc de queda i l’oci nocturn tancat és “una de les pitjors combinacions” per la policia.