pati butaques Teatre Romea
Foto: Clara Soler Chopo

Catalunya recupera l’aforament del 100 % de les activitats culturals, els gimnasos, les botigues i els esdeveniments esportius a partir d’aquest divendres 28 de gener. Segons avancen diversos mitjans, el govern elimina aquesta i la resta de restriccions que hi havia vigents, excepte l’oci nocturn que es mantindrà tancat.

La limitació de l’aforament al 70 % de totes aquestes activitats va entrar en vigor el passat 24 de desembre, juntament amb altres restriccions com el toc de queda o el tancament de l’oci nocturn, per frenar l’expansió de contagis de la variant òmicron. Inicialment la mesura s’havia d’aplicar únicament durant les festes de Nadal, però el govern la va prorrogar fins al 20 de gener davant la difícil situació epidemiològica.

Les limitacions d’aforament van començar per Nadal

En el cas dels teatres, els cinemes i les activitats culturals l’aforament estava limitat al 70 % i els assistents estaven obligats a estar asseguts. A banda d’aquestes limitacions, però, el sector ha patit directament l’increment de contagis i, durant aquest Nadal, molts teatres s’han vist obligats a tancar puntualment per positius de covid a les companyies.

També els centres comercials i les botigues recuperen l’aforament complet, després que hagi estat limitat al 70 % durant totes les festes i també a l’inici de les rebaixes. El mateix passa amb els gimnasos, que poden tornar a tenir el 100 % d’aforament, després de setmanes limitat al 70 %. Un altre dels sectors que recupera la normalitat són els esdeveniments esportius professionals que fins ara estaven limitats al 70 % de l’aforament.