Era el moment que molts estaven esperant. La primera nit amb pubs i discoteques oberts ha estat un èxit per a la majoria dels locals d’oci nocturn. Tot i ser dijous, milers de persones s’han animat a sortir de festa a Barcelona després d’un any i mig sense pràcticament cap opció per poder fer disbauxa.

Les pistes de ball s’han tornat a omplir amb l’ús obligatori de mascaretes i un aforament màxim el 70 % i les discoteques han pogut obrir fins a les cinc de la matinada, com feien abans de la pandèmia. A les portes d’aquests locals, poc abans de la mitjanit ja hi havia cues de gent esperant per entrar-hi, tots ells amb el mòbil a la mà per mostrar el passaport de la covid, requisit imprescindible per poder gaudir de la festa.

És una prova de foc. Això d’avui és una prova pilot que s’hauria d’haver fet fa molt de temps”
Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM

Ara bé, no tothom tenia el certificat descarregat i a d’altres la pàgina web per verificar-lo no els llegia el codi QR correctament. Tot plegat ha allargat els temps d’espera per entrar a les sales de festa i ha fet anar de bòlit els treballadors. Un exemple és el bar musical Touch Music Karaoke, de la Vila Olímpica, on una de les quatre treballadores que aquesta nit estaven en torn, la Míriam Carrasco, s’ha vist desbordada des del primer moment: “Ens estem trobant molta gent que té les vacunes, però no el passaport de la covid, i, aleshores, no els podem deixar entrar. També hi ha gent a qui l’aplicació no els deixar descarregar-se’l”, ha lamentat.

Sobre els problemes tècnics amb el certificat de la covid n’ha parlat el secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, qui reconeix que caldrà millorar el sistema a mesura que passin els dies i es queixa que el govern els ha donat poc temps per posar-lo a la pràctica: “Hem tingut només cinc hores abans de posar-lo a la pràctica. Aix´í que hem tingut poc temps per veure què pot fallar. És una prova de foc. Això d’avui és una prova pilot que s’hauria d’haver fet fa molt de temps”, ha dit.

Entre setmana les discoteques tenen permès obrir fins a les 5 h mentre que els divendres i dissabtes ho poden fer fins a les 6 h. En el cas dels bars musicals, l’horari és fins a les 2.30 h entre setmana i a les 3 h els caps de setmana.