oci nocturn

El govern de la Generalitat ha anunciat que torna a aplicar el tancament de l’oci nocturn a Catalunya a partir d’aquesta setmana prèvia al Nadal. La mesura s’ha pres arran de l’increment de contagis i de l’expansió de casos de la variant òmicron dels últims dies. El nou tancament del sector arriba quan no fa ni tres mesos que els locals van poder recuperar l’activitat. Bars i discoteques estaven oberts des del 8 d’octubre passat, tot i que per entrar-hi era necessari presentar el passaport covid.

La Generalitat també preveu aplicar altres restriccions com limitar les trobades amb més de deu persones, aforaments limitats i també estudia tornar a aplicar el toc de queda a Catalunya.

La patronal de l’oci nocturn ja temia des de fa dies que pubs i discoteques estiguessin de nou a la diana de les restriccions. El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, assegura que sempre estan “amb l’espasa de Dàmocles a sobre”, i alerta que tancar l’oci nocturn pot aturar l’increment de la vacunació. Ara no podem espatllar la màquina que provoca que la gent es vacuni”, demana.

L’oci nocturn, el sector més afectat per la pàndèmia

Els establiments d’oci nocturn van tornar a obrir portes el 8 d’octubre passat després de 15 mesos ininterromputs de tancament i d’un viacrucis anterior d’intents fallits de reactivar el sector. Bars musicals i discoteques es van tancar el març del 2020, amb l’inici de la pandèmia. Dos mesos més tard els locals van poder reobrir, però pocs dies després la Generalitat va matisar que no s’hi podria ballar i, finalment, el 24 de juliol del 2020 es va decretar l’aturada del sector de nou.

joves ballant discoteca

Aquesta clausura, que inicialment havia de ser de 15 dies, va acabar durant 15 mesos. I a l’estiu del 2021 només van poder obrir tres setmanes. La causa del tancament, aleshores, va ser la variant delta. I entremig de tot això, els representants del sector van presentar múltiples recursos judicials, van protagonitzar protestes i, fins i tot, van fer una vaga de fam.