El candidat del PP, Daniel Sirera, ha presentat aquest divendres una denúncia judicial contra l’Ajuntament i la Generalitat als quals acusa “d’inacció policial” durant les manifestacions a la Bonanova per les ocupacions d’El Kubo i La Ruïna. Sirera considera que ni Mossos d’Esquadra ni Guàrdia Urbana van intervenir “quan els ocupes feien barricades i disparaven balins” perquè tenien ordres polítiques de no actuar: “Demanem al jutjat que investigui quina autoritat va donar les instruccions”, afirma.

Dilluns passat, el PP ja va anunciar que volia portar a la justícia els fets i finalment ha ampliat la justícia també a la Generalitat. Sirera ha detallat que es tracta d’un delicte en què es podria incórrer en una pena de “fins i tot inhabilitació de càrrec públic d’entre sis mesos i dos anys“.

“Em preocupa que Colau faci costat als qui ocupen”

En la mateixa línia que en ocasions anteriors, Daniel Sirera ha dit que “els delinqüents poden fer el que vulguin” però el que és “intolerable” és que “Colau faci costat als qui ocupen i no als veïns” i ha assegurat que no tenen “cap altra fórmula” per demanar al govern municipal que compleixi la llei que haver presentat la denúncia.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?