Xavier Trias repta el candidat del PSC, Jaume Collboni, a ser clar en matèria de pactes postelectorals i, en concret, en relació amb possibles aliances amb Barcelona en Comú després de les eleccions municipals del 28-M: “Senyor Collboni, governarà o no amb la senyora Colau? Digui-ho clar d’una vegada!”. I afegeix: “Jo ho dic claríssim. No governaré mai amb Colau perquè tenim models oposats”.

Trias ha estat així de contundent en ser preguntat per les crítiques proferides al candidat socialista, malgrat haver reconegut que compateixen model econòmic. Pel candidat de Junts, “les teories de Collboni no són molt diferents de les meves”, si bé ha reblat: “Quan són diferents? Quan ho fan al revés del que diuen. No es pot tenir unes teories i després decidir que governes amb la senyora Colau. És una contradicció important. Això no funciona”.

Collboni “ens porta a ministres de turistes”

Xavier Trias també ha carregat contra la gestió del PSC a la ciutat. Ha assegurat que “ell [Jaume Collboni] ha estat de turista i ens porta a turistes, a ministres, a vicepresidents… “, en referència a la visita de la ministra d’Economia i Transformació Digital, Nadia Calviño. I prossegueix: “Ens expliquen coses però no fan la feina que haurien de fer”. A més, considera que el candidat creu que Collboni està en una situació ridícula: “Diu que l’alcaldessa ho fa molt malament però fa vuit anys que governa amb ella”.

En l’acte de Trias per Barcelona d’aquest divendres —centrat en economia— també hi ha intervingut el número 10 de la llista, Ramon Tremosa, qui ha advertit que “si no s’inverteix en el metro, li pot passar el mateix que a Rodalies en un futur, amb dies que no es podrà agafar perquè la catenària ha caigut”. També ha denunciat traves d’Aena per augmentar els vols intercontinentals des de l’aeroport de Barcelona-el Prat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?