El candidat del PSC a les eleccions municipals del 28-M, Jaume Collboni, vol que Barcelona sigui una ciutat de referència en investigació i innovació de microxips, “la capital del xip del sud d’Europa”. Collboni ho ha anunciat en la seva participació al Fòrum Europa sobre economia. Per fer-ho possible, ha concretat, ampliaran en 70.000 m² l’espai a la Zona Franca destinat a empreses que treballen en microxips, crearan un fons d’inversió en capital risc amb 100 milions d’euros en tecnologia profunda —”deep tech”— i donaran bonificacions fiscals a les empreses digitals del 95 % de l’IAE (impost d’activitats econòmiques) en 5 anys. També faran un congrés paral·lel al Mobile World Congress dedicat als xips.

De fet, el candidat socialista també s’ha referit congrés mundial dels mòbils. Ha assegurat que si el MWC continua fins al 2030 és “perquè hi ha hagut un tinent d’alcalde d’economia que hi ha apostat”. No només això, ha dit que si no fos per aquesta aposta potser “aquest congrés tan clau per a l’economia no hauria continuat”.

“Confiança i creixement” vs. “negacionisme econòmic”

En la seva intervenció, Collboni també ha erigit el PSC com el partit de la “confiança i el creixement econòmic” en contraposició als grups que practiquen, diu, “negacionisme econòmic”. Són aquells, ha afegit, “que no es fien de la iniciativa privada”. En aquest sentit, ha acusat el model d’Ada Colau i els comuns de “prioritzar el dogmatisme i no creure en el creixement econòmic”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?