Carlos Zanón, escriptor, poeta, autor de lletres musicals i crític, ha donat la seva visió de la ciutat al ‘Mirador Barcelona’, del “bàsics”. Zanón ha fet una dissecció del caràcter que projecta la ciutat: “Barcelona és una ciutat abstreta i ens importa més què opinen els altres que no pas reflexionar nosaltres mateixos”.

Sobre la relació amb els nouvinguts, el també comissari del certamen BCNegra considera que “no som gaire racistes, però sí classistes”, i no sempre posem les coses fàcils: “No crec que siguem especialment acollidors, però sí que som integradors i sentimentals. Si els que venen participen en un determinat marc mental sí que ens mostrem oberts”.

Alhora, també ha assegurat que “la marca Barcelona és indubtable que és un triomf, perquè no és una ciutat gran ni monumental, però si preguntes als estrangers, la ciutat sobresurt”. I hi ha afegit en clau d’humor: “Et trobes gent de fora que et diu que el moment més divertit de la seva vida l’ha passat a Barcelona i tu penses que no vius així”.