Joaquim Forn es perfila com a candidat a l’alcaldia de Barcelona. Fonts properes han explicat a betevé que no hi ha res tancat i que encara es treballa en la confecció d’una candidatura que vagi més enllà del PDeCAT. La decisió de si s’hi presenta i lidera la llista, que depèn de Forn, està previst que s’anunciï en els propers dies, tal com va explicar betevé aquest dimecres. Segons publica aquest dijous ‘Nació Digital’, l’exregidor i exconseller és el nom de consens entre el PDeCAT i la Crida Nacional per la República, que va impulsar Carles Puigdemont.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Fa mesos que s’especula amb una possible candidatura liderada per Joaquim Forn a les eleccions municipals. El PDeCAT va oferir-li ser el cap de llista a Barcelona per la seva experiència a l’Ajuntament (en va ser regidor del 1999 al 2017). En una entrevista al programa ‘bàsics’, a finals d’octubre del 2018 des de la presó de Lledoners, l’exconseller i exregidor es va mostrar disposat a formar part de la candidatura del PDeCAT a les municipals. “Puc fer una aportació positiva”, va dir aleshores. Durant aquests mesos s’ha anat rumiant la decisió.

I Neus Munté, què?

Si finalment es confirma l’aposta per Joaquim Forn, caldrà veure en quin lloc queda la candidata del PDeCAT, Neus Munté, que va guanyar les primàries el maig del 2018. En una entrevista a betevé, a l’octubre, Munté va deixar la porta oberta que Forn liderés la candidatura. No està tancat que Munté pugui ser-ne el número dos, un lloc que s’hauria ofert a la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, però que encara no s’ha decidit. Tenint en compte la situació de Forn, qui ocupi el número dos portarà, sens dubte, el pes de la campanya.

Un altre dels noms que queden per encaixar és el de l’exconseller i també exregidor Ferran Mascarell, que al desembre va anunciar la seva candidatura al marge dels partits. Mascarell va fer el pas cansat que les converses que va anunciar Neus Munté per a una llista unitària no hagin prosperat.

Forn, l’aposta de Trias

Joaquim Forn, en presó preventiva des del 2 de novembre del 2017 pel referèndum de l’1-O, va renunciar a presentar-se a les primàries del PDeCAT per centrar els esforços en la seva defensa jurídica. Ell va ser el primer que va anunciar que s’hi volia presentar després que l’exalcalde Xavier Trias el nomenés com el seu substitut a l’Ajuntament pocs mesos després de perdre les eleccions del 2015. En més d’una ocasió, Trias ha dit que la seva aposta és Forn.