XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "A la vida mai saps què faràs el dia de després però la meva intenció és quedar-me tot el mandat. Crec que jo tinc un equip de gent extraordinària, magnífica, magnífica, i una de les meves obligacions és enfortir aquest equip, que aquest equip sigui fort. I és veritat que al davant d'aquest equip jo tinc una persona extraordinària que a més m'aprecio i valoro que és en Joaquim Forn, i per tant jo l'ajudaré al màxim. És evident que això no és la decisió de Convergència, és a dir, aquesta és la meva decisió."

El mateix Trias ha aclarit que apostar per Joaquim Forn es tracta d’una decisió personal i no del partit. Precisament, Forn ha seguit la conferència L’Alternativa Proposa des de la primera fila de la sala d’actes del Col·legi de Periodistes. Trias també ha avançat que estarà al seu costat per ajudar-lo en el traspàs. Per això, l’exalcalde ha afirmat que esgotarà el mandat: “A mi tothom em vol treure però penso quedar-me quatre anys”.

D’altra banda, Xavier Trias ha apuntat la necessitat de tornar a generar confiança i connectar amb els barcelonins amb una “nova Convergència”. Per això, Trias considera que la reformulació del partit s’ha de dirigir cap a una confluència de forces sobiranistes de centre i centreesquerra oberta a tothom.