Xavier Trias

, president actual del Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament continua convençut que l’exconseller ara empresonat Joaquim Forn és el millor alcaldable. En una entrevista al ‘bàsics‘ Trias ha recordat que ha apostat per ell des del dia que va perdre les eleccions i argumenta que la figura de Forn ajudaria a enfortir la candidatura.

Trias li ha demanat a Forn que “s’impliqui” en la candidatura. Vol que hi sigui “en un lloc per sortir” i descarta una posició honorífica al final de la llista. Recorda que configurar la llista li pertoca a Neus Munté, com a guanyadora de les primàries del PDeCAT a Barcelona, i al propi partit.

De moment, no sap si Forn ha decidit sobre el seu futur, ell l’hi insistirà en la visita que té previst fer aquesta setmana a la presó de Lledoners. Això sí, l’exalcalde es mostra convençut que “a la llarga o a la curta” el futur de Forn està a Barcelona. A més, creu que presentar-se el pot afavorir emocionalment i judicialment, perquè ser candidat esvairia dubtes -diu- sobre el risc de fuga.

“Valls no serà alcalde”

Trias no preveu que Manuel Valls aconsegueixi ser alcalde. Argumenta que encara que guanyés les eleccions, la resta de partits sumarien suficients vots per evitar que governés. L’exalcalde explica que ha avisat “a alguns inversors que estan posant diners en una cosa que no funcionarà” i critica que Valls es presenti com a candidat que “posarà fi a l’independentisme”.

“Sempre s’ha de negociar”

El líder del PDeCAT es mostra favorable a que el PDeCAT negociï amb el govern espanyol per pactar els pressupostos de l’estat. Això sí, tenint clar que “no podem admetre que hi hagi gent empresonada”. Trias també és partidari que les negociacions es facin amb discreció i no anunciant-les a la premsa, si és que es vol que arribin a bon port.

Jubilat, però a disposició del partit

Sobre el seu futur, Trias assegura que després de les eleccions es jubilarà i farà d’avi. Diu que per a ell ara “no és moment de càrrecs”, però avisa al seu partit que “si em necessiten, no s’han d’amoïnar, estaré ajudant plenament”.