Els resultats de l’últim baròmetre semestral de l’Ajuntament, que situen la inseguretat com el problema més greu a Barcelona, han donat munició als grups de l’oposició per carregar contra la gestió d’Ada Colau. Segons l’enquesta, un 59,9 % creu que la ciutat ha empitjorat en l’últim any. A més, hi ha pràcticament un empat entre els que valoren bona o molt bona (43,4 %) la gestió de Colau i els que la puntuen dolenta o molt dolenta (42 %).

Per tot plegat, el líder del PSC a l’Ajuntament, Jaume Collboni, creu que el baròmetre és “el preludi d’un canvi de govern” a Barcelona. Collboni ha assegurat que mai abans un govern municipal havia tingut tant de rebuig en una enquesta feta per l’Ajuntament. “Colau està més pendent de fer política que dels problemes dels barcelonins”, ha sentenciat. El líder socialista creu que el govern Colau “ha suspès en seguretat i habitatge”.

En un fil a Twitter, el líder municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha dit que les dades del baròmetre són “demolidores” per a Colau. “El descontentament dels barcelonins anticipa la voluntat de canvi de govern, que es concretarà a les eleccions del maig”, afegeix l’exalcalde.

El candidat a l’alcaldia Manuel Valls s’ha agafat a la dada que el 59,9 % dels barcelonins creu que la ciutat ha empitjorat per afirmar en una piulada que “la gestió de Colau és la més fluixa dels últims 10 anys”. “Barcelona necessita un canvi”, sentencia l’alcaldable que té el suport de Cs.

En un comunicat, el portaveu del PP a l’Ajuntament, Xavier Mulleras, ha dit que el baròmetre demostra que “Colau suspèn l’últim curs del mandat”. Mulleras lamenta que la inseguretat s’hagi convertit en el primer problema i recrimina “inacció” del govern municipal en aquesta matèria.