En una entrevista que ha fer arribar per escrit al ‘bàsics’, la primera que concedeix des que el seu nom torna sonar fort com a alcaldable, Joaquim Forn mostra la seva predisposició a tornar a la política activa. L’exconseller i exregidor parla del paper que està disposat a jugar en la candidatura del PDeCAT a les municipals i argumenta que “conec bé la ciutat, conec bé l’Ajuntament i crec que puc fer una aportació positiva”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Llegeix tota l’entrevista amb Joaquim Forn” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/joaquim-forn-preso-lledoners-entrevista/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column]

 

Aquesta participació, però, aclareix que pot ser “des de l’àmbit polític, participant en una llista electoral, però no és estrictament necessari que sigui així”.

L’exconseller recorda que inicialment va optar per no participar en les primàries del PdeCAT: “En aquell moment penso que és el millor per a la meva situació jurídica”. Ara -diu- “han passat alguns mesos des que vaig prendre aquella decisió, també han passat moltes coses en l’àmbit municipal“.

Des de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, es manté connectat a l’actualitat de Barcelona. “Estic al dia de tot”, perquè setmanalment rep informació sobre “els grans temes de ciutat, els debats polítics, els conflictes veïnals”.

Forn remarca que Neus Munté “sap que estic a la seva disposició”, però no aclareix si encapçalaria la candidatura i insisteix en el seu respecte per “les decisions de les persones que es van presentar al procés de primàries i també amb el resultat que se’n va derivar”.

Aposta per la llista unitària

Forn demana des de la presó fer un esforç per aconseguir fer una llista sobiranista conjunta per a les eleccions municipals del maig. Lamenta que encara no s’hagi arribat a una entesa amb Esquerra: “Aquesta és una llista guanyadora i costa d’entendre perquè hi ha partits que s’hi resisteixen”. Des de la presó de Lledoners, assegura que “en els milers de cartes que rebo, la gent ens demana generositat, unitat i visió de país. Només depèn de nosaltres fer-ho possible”.

També apunta que s’ha de poder “parlar de tot”, també sobre qui ha d’encapçalar aquesta llista: “Si compartim que la prioritat és guanyar a Barcelona, qui encapçala aquesta llista és secundari. Estic convençut que ens podem posar d’acord”. A més, mostra sintonia amb Crida per la República i demana al seu partit “ser capaç d’integrar sensibilitats diferents”.

“Em sento fort”

En l’entrevista, Forn recorda que el proper 2 de novembre farà un any que va entrar a la presó. Explica que tot i haver passat “moments més durs que d’altres”, ara se sent, diu: “Fort, molt convençut del perquè estic tancat i disposat a afrontar el judici amb la moral molt alta“. Vol defensar-se perquè “amb el Codi penal a la mà no he comès cap delicte. Afronto el judici preveient una única sentència, que és l’absolutòria”.

Segons Forn, aquesta sentència serà del Suprem o dels tribunals europeus, però es mostra convençut que “revertirem aquesta injustícia”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Joaquim Forn és un dels 18 processats per Pablo Llarena pel procés independentista” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/joaquim-forn-judici-tribunal-suprem/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

No repetir les desavinences amb ERC

Sobre les últimes desavinences al Parlament entre Junts per Catalunya i Esquerra, l’exconseller reconeix que “no m’agraden, ni crec que agradin a cap dels dos partits”. Remarca que “no és el moment de buscar culpables, és el moment de comprometre’s que no es tornin a repetir”.

Demana recuperar la confiança perduda i es remet a l’1-O: “La unitat d’acció ens va fer invencibles, vàrem superar tots els obstacles i la gent va votar. Aquest és l’esperit que ens permet fer grans coses i superar els obstacles. Aquest és l’esperit que hem de portar al Parlament, al govern de la Generalitat i a Barcelona“.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Anàlisi: Les claus de l’entrevista a Joaquim Forn” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/analisi-entrevista-joaquim-forn-municipals-preso/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column]